7 təbii ağrıkəsici
Tarix: 01-09-2016 | Saat: 22:35
Bölmə:Karusel / Maraqlı | çapa göndər
1. Zəncəfil kökü.
3 sm kəsilmiş zəncəfil kökünü qaynar suya salıb, 10 dəqiqə gözlədikdən sonra bir az bal əlavə edib içdikdə orqanizmdə olan ağrılar azalır. Xroniki ağrılardan əziyyət çəkənlər yedikləri qidalara zəncəfil töksələr ağrıları azalar. Araşdırmalara görə gün ərzinddə 2 dəfə zəncəfil dəmləməsi içmək revmatizm xəstəliyi zamanı diz və ayaqlarda olan ağrıları aradan qaldırır. Zəncəfil dəmləməsi soyuqlama zamanı bədəndə olan ağrıları azaldır, aybaşı ağrılarını yüngülləşdirir.
2. Acı bibər.
"Xəbəraz.az " Milli.Aza istinadən bildirir ki, əgər yeməyinizi acılı və ədviyyatlı sevirsinizsə, bundan öz faydanız üçün istifdə edin. Acı bibər baş ağrıları, artrit ağrıları zamanı faydalıdır. Acı bibərin tərkibindəki maddələr beyinə gedən ağrı siqnallarını azaldır. Acı bibərdən ağrıkəsici mazlar, məlhəmlər və losyonlar hazırlanır.
3. Sarıkök.
Sarıkök mədə qıcqırmasından əziyyət çəkən adamlara yardımçı olur. Onun kimyəvi tərkibi anti-enflamatuar iltihab əleyhinə təsir göstərir. Həzmin getməsini zəiflətdiyi üçün sarıkökdən az miqdar istifadə etmək lazımdır.
4. Maqnezium.
Bir çox qida maddələrinin tərkibində maqnezium var. Amma bişirilən zaman o yox olur. Maqnezium orqanizmdə sümük, əzələ və sinir xəstəliklri zamanı faydalıdır. Maqnezium stressi azaltmaqla yanaşı, sümük ağrıları zamanı ağrıkəsici təsir göstərir.
5. Gilas.
Bir boşqab gilas yemək iltihabı azaltmaq qabiliyyətinə malik olduğu üçün iltihab səbəbli ağrıları da aradan qaldırır. Gilasın müalicəvi xüsusiyyəti onun qabığındadır. Belə ki, gilasın qabığında antosiyanin var. Antosiyanin böyürtkəndə, qırmızı üzümdə, çiyələkdə və moruqda da olur.
6. Söyüd qabığı.
Soyüd qabığı təbii aspirindir. Min illərdir söyüdün qabığından ağrlkəsici kimi istifadə edilir. Söyüd qabığında asetil salisil tərkibinə çox bənzəyən salisil maddəsi var. Söyüd qabığı kürək ağrılarında, baş ağrıları zamanı və osteartrit zamanı ideal ağrıkəsicidir. Söyüd qabığı dəmləməsi orqanizmə aspirindən çox, uzun müddətli təsir edir. Qəbul etməzdən əvvəl söyüdə allergiyanın olub olmamasını öyrənmək lazımdır.
7. Ayı pəncəsi.
Ayı pəncəsi dəmləməsi mədə qıcıqırması və qaraciyər xəstəlikləri zamanı çox faydalı olması ilə bərabər, kürək ağrılarının da azalmasına səbəb olur. Bitkinin ağrıkəsici xüsusiyyətə səbəb olması onun tərkibində iridoid qlükozitlərinin olmasıdır.
Xəbəri paylaş
8268 dəfə oxunub.
Digər xəbərlər
Tarix: 01-09-2016 | Saat: 22:35
Bölmə:Karusel / Maraqlı | çapa göndər
1. Zəncəfil kökü.
3 sm kəsilmiş zəncəfil kökünü qaynar suya salıb, 10 dəqiqə gözlədikdən sonra bir az bal əlavə edib içdikdə orqanizmdə olan ağrılar azalır. Xroniki ağrılardan əziyyət çəkənlər yedikləri qidalara zəncəfil töksələr ağrıları azalar. Araşdırmalara görə gün ərzinddə 2 dəfə zəncəfil dəmləməsi içmək revmatizm xəstəliyi zamanı diz və ayaqlarda olan ağrıları aradan qaldırır. Zəncəfil dəmləməsi soyuqlama zamanı bədəndə olan ağrıları azaldır, aybaşı ağrılarını yüngülləşdirir.
2. Acı bibər.
"Xəbəraz.az " Milli.Aza istinadən bildirir ki, əgər yeməyinizi acılı və ədviyyatlı sevirsinizsə, bundan öz faydanız üçün istifdə edin. Acı bibər baş ağrıları, artrit ağrıları zamanı faydalıdır. Acı bibərin tərkibindəki maddələr beyinə gedən ağrı siqnallarını azaldır. Acı bibərdən ağrıkəsici mazlar, məlhəmlər və losyonlar hazırlanır.
3. Sarıkök.
Sarıkök mədə qıcqırmasından əziyyət çəkən adamlara yardımçı olur. Onun kimyəvi tərkibi anti-enflamatuar iltihab əleyhinə təsir göstərir. Həzmin getməsini zəiflətdiyi üçün sarıkökdən az miqdar istifadə etmək lazımdır.
4. Maqnezium.
Bir çox qida maddələrinin tərkibində maqnezium var. Amma bişirilən zaman o yox olur. Maqnezium orqanizmdə sümük, əzələ və sinir xəstəliklri zamanı faydalıdır. Maqnezium stressi azaltmaqla yanaşı, sümük ağrıları zamanı ağrıkəsici təsir göstərir.
5. Gilas.
Bir boşqab gilas yemək iltihabı azaltmaq qabiliyyətinə malik olduğu üçün iltihab səbəbli ağrıları da aradan qaldırır. Gilasın müalicəvi xüsusiyyəti onun qabığındadır. Belə ki, gilasın qabığında antosiyanin var. Antosiyanin böyürtkəndə, qırmızı üzümdə, çiyələkdə və moruqda da olur.
6. Söyüd qabığı.
Soyüd qabığı təbii aspirindir. Min illərdir söyüdün qabığından ağrlkəsici kimi istifadə edilir. Söyüd qabığında asetil salisil tərkibinə çox bənzəyən salisil maddəsi var. Söyüd qabığı kürək ağrılarında, baş ağrıları zamanı və osteartrit zamanı ideal ağrıkəsicidir. Söyüd qabığı dəmləməsi orqanizmə aspirindən çox, uzun müddətli təsir edir. Qəbul etməzdən əvvəl söyüdə allergiyanın olub olmamasını öyrənmək lazımdır.
7. Ayı pəncəsi.
Ayı pəncəsi dəmləməsi mədə qıcıqırması və qaraciyər xəstəlikləri zamanı çox faydalı olması ilə bərabər, kürək ağrılarının da azalmasına səbəb olur. Bitkinin ağrıkəsici xüsusiyyətə səbəb olması onun tərkibində iridoid qlükozitlərinin olmasıdır.
Xəbəri paylaş
Digər xəbərlər
16-01-2022, 12:05
Oğlu Pərvizi "Survivor"a gözyaşlarıyla yola saldı - Video
13-06-2022, 10:22
Müəllim və şagirdləri daşıyan avtobus qəzaya uğradı: 10 yaralı var - SİYAHI - VİDEO
3-01-2017, 20:21
Həzrət Peyğəmbərin (s) Quranda nəql olunan 2 möcüzəsi
29-03-2017, 16:29
"Twitter"də Azərbaycandan ən populyar ictimai-siyasi xadimlər kimlərdir? - ARAŞDIRMA
13-06-2016, 16:54
Əkbər Qoşalı daha bir ödül aldı - Foto
18-04-2016, 12:44
Erməni siyasətçi: Rusiya Ermənistanın dövlət maraqlarını tapdalayır
25-10-2017, 13:10
Paltaryuyanınız yaxşı işləmirsə, bunları edin - VİDEO
19-07-2018, 17:08
Bakıda yolu çökdürən zirzəmi sökülür - Foto
5-03-2017, 18:27
"Çalıquşu"nun "Fəridə"si qızı ilə - FOTO
29-06-2015, 23:48
Aytən: Paltarlarım daha da açıq olacaq - FOTOLAR