Naxçıvan Muxtar Respublikası
9 - 14°
- 5 - 10°
Qazax, Gəncə, Goranboy, Tər-Tər, Ağdam, Füzuli, Cəbrayıl
9 - 14°
0 - 5°
Mərkəzi-Aran
9 - 4
0 - 5
Masallı, Yardımlı, Lerik, Lənkəran, Astara
7-11°
0-3°
Bakıda və Abşeron yarımadasında
8-10°
2-4°
Halal kolbasa – sosiska bu ətdən hazırlanır – (FOTO, VİDEO)
Tarix: 14-03-2016 | Saat: 16:04
Bölmə:Karusel / Gündəm / M2 | çapa göndər

Halal kolbasa – sosiska bu ətdən hazırlanır – (FOTO, VİDEO)

Nepalda 200 mindən çox heyvanın kütləvi şəkildə qurban edildiyi Gadhimai festivalı başlayıb. 500 mindən çox hindunun toplandığı Bara bölgəsindəki Gadhimai məbədi qan gölünə dönüb.

"Xəbəraz.az " bildirir ki, İnterpress.az-ın verdiyi xəbərə görə, məbəddə 200 mindən çox camış, keçi, qoyun, toyuq, siçan, donuz və göyərçin hindu tanrıçası Gadhimaiyə qurban kəsiləcək.

Bu mərasim zamanı bütün ətrafı qan qoxusu bürüyür. Havalar çox isti olduğu üçün bir-neçə gün davam edən mərasim zamanı iylənmiş qan və leş qoxusunu yüzlərlə metr aralıda duymaq olur.

Heyvan haqlarını müdafiə edən təşkilatlar və dini qruplar ötən illərdə dəfələrlə bu mərasimə etiraz etsələr də Nepal rəsmləri daha çox camışların qurban kəsildiyi festivala qarşı çıxa bilməyəcəklərini etiraf ediblər. Rəsmlər bu mərasimin ölkənin ən qədim ənənəsi olduğu üçün bildiriblər.

Ən dəhşətlisi isə odur ki, burada heç bir gigenik qaydalara əməl edilmədən, vəhşicəsinə kəsilən camışların ətini müsəlman ölkələri daşıyır. Bu ətdən kolbasa-sosiska və digər konservləşdirilmiş qida məhsullarında istifadə edirlər. "Halal” adı ilə satılan kolbasa-sosiskalar və üstünə "mal ətindən hazırlanıb” yazılan duşonkalar, eyni zamanda digər konservləşdirilmiş ət məhsulları məhz bu mərasimdə qurban edilmiş camışların ətidir.

Azərbaycanın ən məşhur kolbasa-sosiska sexləri də məhz bu qurbanın məhsullarını ölkəyə daşıyır. Çünki bu ətin alışı çox ücuzdur. Əslində dünyanın ət dəllaları elə Hindistanda böyük ət şirkətləri quraşdırıb. Nepal Hindistana yaxın olduğu üçün oradan əti çox asanlıqla daşıyıb bu şirkətlərdə qablaşdırıb dünyanın ikinci, çüncü dərəcəli ölkələrinə satırlar. Bizim də alıcılara təqdim edilən Azərbaycanın və ya Türkiyənin istehsalı olan "halal” kolbasa-sosiska məhsulları məhz Gadhimai tanrıçasına qurban kəsilən və günlərlə isti havada çöllükdə qalan bu heyvanların ətindən hazırlanır.

Halal kolbasa – sosiska bu ətdən hazırlanır – (FOTO, VİDEO)


Xəbəri paylaş

1 2748 dəfə oxunub.

Digər xəbərlər
bütün xəbərlər
____ Instagram ___