Qurban ətini doğru bişirməyin ÜSULLARI - Həkim məsləhəti
Tarix: 16-08-2018 | Saat: 20:01
Bölmə:Karusel / Maraqlı | çapa göndər
Qurban bayramını sağlam keçirmək üçün həkim dietoloq Dilək Çelik insanlara bəzi məsləhətlər verib.
Xeberaz.az bildirir ki, həkim xroniki xəstəliyi olan şəxslərin bayram süfrələrində porsiyalarına diqqət etməli olduqlarını vurğulayıb. O qeyd edib ki, ətin doğru üsullarla bişirilməsi sağlamlıq cəhətdən önəmlidir:
"Qurban ətinin 24 saat soyuducuda saxlandıqdan sonra istifadəsi məqsədəuyğundur. Çünki saxlanılan ət daha asan bişir, daha ləzzətli olur və orqanizmin əti həzm etməsini asanlaşdırır.
Həkim bildirib ki, qurban ətinin kərə yağı və quyruq yağında yüksək temperaturda bişirilməsi sağlamlıq baxımından doğru deyil. Çünki yüksək atəşə məruz qalan heyvanmənşəli yağ əti konsoregen qida halına gətirir. Ən idealı isə əti öz suyunda, bol tərəvəzlə bişirməkdir. Ləzzətli ət yeməyi üçün ədviyyatlardan istifadə edin. Kəklikotu, qırmızı bibər, zirə kimi ədviyyatlar həzmi asanlaşdırır.
Həkim əlavə edib ki, ətin faydalarından yararlanmaq üçün ən yaxşı üsul onu buxarda bişirməkdir. Bu üsulla qidaların vitamin və mineral dəyərləri saxlanılır.
Xəbəri paylaş
4718 dəfə oxunub.
Digər xəbərlər
Tarix: 16-08-2018 | Saat: 20:01
Bölmə:Karusel / Maraqlı | çapa göndər
Xeberaz.az bildirir ki, həkim xroniki xəstəliyi olan şəxslərin bayram süfrələrində porsiyalarına diqqət etməli olduqlarını vurğulayıb. O qeyd edib ki, ətin doğru üsullarla bişirilməsi sağlamlıq cəhətdən önəmlidir:
"Qurban ətinin 24 saat soyuducuda saxlandıqdan sonra istifadəsi məqsədəuyğundur. Çünki saxlanılan ət daha asan bişir, daha ləzzətli olur və orqanizmin əti həzm etməsini asanlaşdırır.
Həkim bildirib ki, qurban ətinin kərə yağı və quyruq yağında yüksək temperaturda bişirilməsi sağlamlıq baxımından doğru deyil. Çünki yüksək atəşə məruz qalan heyvanmənşəli yağ əti konsoregen qida halına gətirir. Ən idealı isə əti öz suyunda, bol tərəvəzlə bişirməkdir. Ləzzətli ət yeməyi üçün ədviyyatlardan istifadə edin. Kəklikotu, qırmızı bibər, zirə kimi ədviyyatlar həzmi asanlaşdırır.
Həkim əlavə edib ki, ətin faydalarından yararlanmaq üçün ən yaxşı üsul onu buxarda bişirməkdir. Bu üsulla qidaların vitamin və mineral dəyərləri saxlanılır.
Xəbəri paylaş
Digər xəbərlər
17-06-2016, 15:16
Formula-1 pilotu qəza törətdi
27-01-2019, 00:09
Siyavuş Aslanın oğlu sığınacağa yerləşdirildi - VİDEO
6-02-2016, 16:23
Cəlilabadda maskalılar gənc oğlanı oğurladılar - FOTO
21-02-2018, 13:25
“Sevilya “Mançester Yunayted”ə, “Şaxtyor” “Roma”ya qarşı..
4-03-2022, 09:53
Təzə paltarları geyinmədən öncə mütləq yuyun. İnanılmaz təhlükə!
24-06-2021, 10:43
“Palatka” toyu bu qaydalarla keçirilə bilər - Rəsmi - VİDEO
19-12-2015, 11:44
Vərəsəlik qaydaları dəyişdi
23-03-2017, 14:29
Qadınlar bu cür kişiləri bəyənmir - XARAKTERİSTİKA
28-12-2015, 21:19
“Kaş məni Kəlbəcərdə basdırardılar” - İtkin neftçi meyiti tapılmazdan öncə bunu istəyib